“Päivähoito ei ole itsestään selvyys vaan pelastus”, näin upeasti kiteytti somevaikuttaja Natalia Salmela Instagram tarinoissaan. Ja se on niin totta, laadukas ja turvallinen varhaiskasvatus koetaan tärkeänä koko perheen voimavarana.

Mitä elämämme olisikaan ilman varhaiskasvatusalan ammattilaisia. Meidän ketjuperheessäkin on yhteensä jo yhden päiväkodin verran lapsia, syksyllä lähes 40 kultapalaa on meillä hoidossa, joten Kultapalat-perhepäivähoitajat ovat täysin korvaamattomia kiireenkesyttäjiä. 

Suomen Vanhempainliitto kartoitti päiväkodissa olevien lasten vanhempien näkemyksiä ja kokemuksia liittyen käynnissä olevaan varhaiskasvatusta koskevaan keskusteluun. Kysely oli auki 10.-21.11.2021 välisenä aikana ja siihen vastasi 1830 henkilöä.

Kyselyn vastauksissa näkyy selvästi vanhempien suuri arvostus ja kiitollisuus varhaiskasvatusta ja sen työntekijöitä kohtaan. Toivon kovasti, että kaikki näistä vastaajista sanoo sen myös suoraan hoitajalle hoitopäivän kohtaamisissa. 

Meidän Kultapalat-yrittäjien lahja lapsuudelle on lasten parhaaksi tehtävä työ. MIELI ry:n Lapset, nuoret ja perheet -osaston asiantuntijapsykologi Elina Komulainen on kiteyttänyt, että “Kiireetön ja turvallinen päivähoito on mielenterveysteko lapselle.Katseet tulevaisuuteen!Hymyin

Jenny 
Kultapalat Oy:n perustaja

Jatka lukemista

Muita asiaan liittyviä kirjoituksia