Kultapalat-ketjun vuoden yrittäjäksi on valittu porvoolainen Pirjo Hienonen. Palkinto luovutettiin viime perjantaina 22.3. Helsingissä järjestetyssä Franny Awards -tapahtumassa. Suuren ja vuosittaisen franchising juhlatapahtuman yhteistyökumppanit, työeläkevakuutusyhtiö Elo ja vakuutusyhtiö Fennia, palkitsivat Hienosen myös Suunnannäyttäjä -palkinnolla.

Kultapaloilla oli ilo ja kunnia valita ensimmäistä kertaa ketjun vuoden perhepäivähoitaja. Valintaperusteita on useita, mutta tärkeimpinä tekijöinä on liiketoiminnan kehitys, asiakastyytyväisyys ja yhteistyö.

“Palkinto tuntuu epätodelliselta. Uskomaton tunne. Saan tehdä sitä työtä, mitä rakastan, ja joku on huomannut, että teen tätä tosissaan ja täydellä sydämellä. Olen ollut alalla jo yli kaksikymmentä vuotta. Olen erityisen kiitollinen, kun joku huomaa tekemiseni. ” – Kultapalat-ketjun vuoden perhepäivähoitaja Pirjo Hienonen sanoo.

– Isot onnittelut Pirjolle. Hän on tehnyt ansiokasta työtä, mikä on mahdollistanut muun muassa yrittäjälle ensimmäisestä toimintakaudesta alkaen yli 80 % korkeamman kuukausitulon, kun keskimäärin kunnallisilla perhepäivähoitajilla. Erityisen ansiokasta tästä tekee se, että kaikki tämä laadukas pioneerityö on tehty yrityksen  ensimmäisien toimintavuosien aikana, kertoo Kultapalat ketjujohtaja Jenny Salo.

Hienonen ja Kultapalat-ketju juhlivat perjantaina myös Suunnannäyttäjä-palkintoa. Franny Awardsin yhteistyökumppaneiden vakuutusyhtiö Fennian ja työeläkevakuutusyhtiö Elon palkinto myönnetään yrittäjälle, joka toimii positiivisena mallina ja esimerkkinä kehittäen yrityksensä ja franchisingketjun toimintaa. Palkinnon perusteluissa kerrottiin, että Kultapalat-ketjun yrittäjä Hienonen on luonut jo yrittäjäuransa alkuvuosina ainutlaatuisen ilmapiirin, joka heijastuu tyytyväisiin perheisiin ja yhteisiin kohtaamisiin.

“Kun aloitin toimintani ja mietin toimintasuunnitelmaa sekä arvoja päätin, kun hoitolapset lähtevät hoitopaikasta kotiin he tuntevat itsensä arvostetuiksi, kunnioitetuiksi ja tuntevat olonsa hyväksytyksi. Sekä he tuntevat, että kelpaavat ja ovat hyviä juuri sellaisina, kun he ovat. Kokevat tulleensa kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi.

Ilman Jennyn ja koko ketjun arvokasta tukea en olisi tässä. Olen onnellinen, että kohtasin Kultapalat-ketjun, ja saan tuottaa varhaiskasvatusta yhdessä muiden ketjuyrittäjien kanssa. Se tuntuu turvalliselta, vaikka teen työtä yksin. Me saadaan koko Kultapalat-yhteisö yhdessä uudistaa ja kehittää varhaiskasvatusta” – Pirjo Hienonen sanoo.

Tämä on upea tunnustus Pirjolle! Pirjon työstä on saatu erittäin positiivista palautetta niin asiakkailta kuin Porvoon kaupungilta asiakaslähtöisestä, laadunmukaisesta ja erinomaisesta varhaiskasvatuksesta. Ja tämä on upea palkinto myös koko Kultapalat-ketjulle, sillä franchising sektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää, ja franchising ketjuja toimii Suomessa kaikkiaan yli 250. Ketjun yhtenä tavoitteena on nostaa juuri perhepäivähoitajien arvostusta, kertoo ketjujohtaja Jenny Salo.

Jatka lukemista

Muita asiaan liittyviä kirjoituksia