Sieltä se joulu tulla jollottaa, ja myös perhepäivähoitajien ja hoitolasten odottama joululoma. Kultapalat-perhepäivähoitajilla on vuodessa yhteensä seitsemän viikkoa lomaa. Lomailu on erittäin tärkeää myös hoitolapsille. Toivon kovasti, että useampi vanhempi on pystynyt myös järjestämään asiat niin, että pystyy myös hengähtämään joulun välipäivät.

Kultapalat-perhepäivähoitajien mielestä kivat, yhteiset joulun välipäivät on tehty leipomisesta, lumileikeistä, lukemisesta, rentoutumisesta, metsäretkistä, jumppa-/esteradan vauhdista, elokuvapesän rakentamisesta sekä sylittelystä ja halimisesta.

Leipominen. Joulun jälkeen voi leipoa yhdessä vaikka pullataikinan ja harjoitella siinä samalla letittämistä. Kivat eväät pulkkamäkeen saa myös helposti vaikka valmistaikinasta tehtävistä muffinsseista.

Lumileikit. Mikäli tämän hetkinen lumitilanne pysyy, niin lunta ainakin riittää. Ja lumileikeistä pulkkamäki on helpoin ja paras!

Lukeminen. Joulun välipäivinä voi suunnata yhdessä kirjastoon ja lainata mukavia satukirjoja, tai lukea joululahjaksi saatuja. Paras lukupaikka on vanhemman kainalossa.

Rentoutuminen. Yhteispötköttely, se on sallittua, mielin määrin. Pötköttelyä sängyssä, sohvalla, matolla, vaikka yhteispötköttelykasassa koko perheenä. Hyvä musiikki voi myös rentouttaa. Piirtely ja hipsuttelu lapsen selkäänkin rentouttaa.

Metsäretket. Yhteinen metsäretki läheiseen metsään on tosi kiva. On ihana lähteä hetkeksi nuuskimaan metsän raikasta ilmaa, kuuntelemaan puiden huminaa, aistiimaan metsän taikaa. Pulkan voi napata mukaan, jos löytyykin huippukiva pulkkamäki reitin varrelta.

Jumppa-/esteradan rakentaminen. Aina ulkoilusäät ei suosi, niin silloin voi rakentaa kivan esteradan vaikka olohuoneeseen. Tarvitaan esimerkiksi sohva, jota pitkin voi kontata. Tuoleja ja lakana, joista rakentaa tunneli. Tyynyjä, jotka toimii lattialla kivinä. Ja voi sopia myös, että kaikki muu lattiapinta on laavakiveä, johon ei saa astua. Kaikki tämä kuitenkin vanhemman hyvässä valvonnassa.

Elokuvapesän rakentaminen. Paljon tyynyjä, peittoja ja vaikka mitä muuta, mitä lapsen mielikuvitus keksii. Jouluvalot tuovat myös tunnelmaa. Ja sitä paitsi, niitä leivottuja pullapitkoja ja muffinsseja voi ottaa leffaeväiksi. Omassa elokuvapesässä on ihana katsella koko perheen elokuvaa tai kultapalan lempiohjelmaa.

Sylittely ja haliminen. Maailman parasta, eikä maksa mitään. Ihaninta maailmassa, ja niin tärkeää pienille kultapaloille!

Halauksin

Kultapalat-perhepäivähoitajat

Jatka lukemista

Muita asiaan liittyviä kirjoituksia