Suomen varhaiskasvatusalalle tullut perhepäivähoitoketju Kultapalat on avannut ensimmäisen hoitopaikkansa Pirkanmaalle. Tampereen ytimessä sijaitseva hoitopaikka on ketjun 16 Suomessa. Kultapalat-perhepäivähoitajina toimivat pariskunta Sanna Roth ja Olavi Kuusinen, yhtiön nimi on SanOla.

Meille varhaiskasvatuksessa on tärkeää, että lapsi saa olla pienessä ryhmässä, minkä ansiosta pystymme kohtaamaan ja huomiomaan jokaisen lapsen, ja heidän tarpeet yksilöllisesti. Tärkeintä on aito läsnäolo, lasten turvallisuus, yhdenvertaisuus sekä avoin kommunikaatio perheiden kanssa, Sanna ja Olavi kertoo.

Sanna on ollut varhaiskasvatusalalla jo yli kymmenen vuotta, kouluttautuu työn ohella Nepsy-valmentajaksi ja Olavi siirtyi täysin toiselta alalta, kouluttautui lähihoitajaksi. Heidän hoitopaikassa eli kodissaan lapset saavat ketjun arvojen mukaisesti päivittäistä monipuolista liikuntaa ja ulkoilua, terveellistä ja maukasta kotiruokaa sekä musiikkihetkiä. Pariskunta tarjoaa perhepäivähoitotyön ohella myös kerhotoimintaa. Hoitopaikkana toimii tilava koti, jossa on tilaa leikki monessa huoneessa ja kotialuetta ympäröi lukuisat leikkipuistot, metsät ja pääkirjasto Metso. Hoitopaikan sijainti aivan Tampereen keskustassa toimii loistavasti muun muassa hoitopaikka sijaitsee ratikkareitin varrella ja helpottaa keskustassa työskenteleviä vanhempia.

Kultapalat ketjun laajentumisen perään on kyselty paljon Pirkanmaan alueelta. Olemme iloisia, että pääsemme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja avaamaan ensimmäisen hoitopaikan tänne juuri aikaansaavien Sannan ja Olavin vetämänä. Alku vuonna pääsemme avaamaan seuraavan hoitopaikan myös Multisillan alueelle. Meidän tahtotilamme on saada lapset pieniin oppismisympäristöihin kultapalat ketjujohtaja ja perustaja Jenny Salo kertoo.

Kultapalat on perhepäivähoitoketju, joka toimii franchising periaatteella. Yhtiö valittiin yleisöäänestyksellä Franchising news day tapahtumassa vuoden nuori franchising-ketju 2023. Yhtiö on lähtöisin Porvoosta ja perustettu vuonna 2020. Hoidossa on lähes 70 hoitolasta.

Olen oman lapsuuteni saanut viettää Kangasalla. Tämä laajentuminen tuntuu kotoisalta ja oikealta. Ketjua on kehitetty yli kolme vuotta, joten olemme valmiina vastaanottamaan Pirkanmaan alueen kultapalat eli hoitolapset hoitopaikkoihimme, kertoo ketjujohtaja Jenny.

Jatka lukemista

Muita asiaan liittyviä kirjoituksia