Tähän äitienpäiväviikon teemaa sopii hyvin kirjoittaa Kultapalat-ketjun nimen tarina, sillä se liittyy vahvasti omaan äitiini, lasteni mummuun. Ilman hänen esimerkkiään rohkeasta ja periksiantamattomasta yrittäjyydestä, tätä ketjua ei välttämättä olisi olemassa, eikä tällä hetkellä 50 lasta saisi maailman parasta varhaiskasvatusta. Ja ilman äitiäni, meidän ketjun tarinalla ei olisi otsikkoa Kultapalat.

Kirjoitin jo ensimmäiset lauseet Kultapalat-ketjun tarinaan vuonna 2018, kun toimin itse yksityisenä perhepäivähoitajana. Ne työvuodet ovat olleet minulle ikimuistoisia, jonka olen useasti blogiteksteissä tuonut esiin. Työpäivien lomassa huomasin, kuinka moni perhe haluaa lapsensa hoitoon pieneen lapsiryhmään. Ymmärsin myös, miten perhepäivähoitajan sekä vanhempien välinen tiivis ja toimiva yhteistyö mahdollista lapselle tukevan ponnistuslaudan elämään. Ajatukseni kypsyi lopulta perhepäivähoitoketjuksi, sillä haluamme antaa tämän lahjan mahdollisimman monelle lapselle.

Kun perustaa yrityksen, se tarvitsee tietty nimen. Pyörittelin muutamia nimiä, ja olinkin päätyä jo yhteen vaihtoehtoon, kunnes mieleeni muistui voimakkaasti se, kuinka äitini, lasteni mummu, aina lapsiani tervehtiessään ja halatessaan kutsuu heitä kultapaloiksi. Ja siinä se oli – Kultapalat, yritykseni nimi, josta tuli hyvin vahva fiilis.

Pysähdyin yrityksen tarinan äärelle, ja tosiaan tunsin, että Kultapalat, oli juuri oikea otsikko meidän ketjun tarinalle. Se kertoo sen, miksi me olemme olemassa, mitä me olemme tuottamassa ja kenelle me sitä teemme. Halusin liittää siihen myös visuaalisena elementtinä kultaisen sydämen.

Kultapalat-nimi kertoo sen, että kaikki lapset ovat meille maailman tärkeimpiä kultapaloja, ja jokaisella ketjun perhepäivähoitajalla on kultainen sydän. Siitä on Kultapalat nimi tehty.

Kultaista äitienpäivä viikkoa!

Hymyin
Jenny
Kultapalat perustaja

Jatka lukemista

Muita asiaan liittyviä kirjoituksia