Pienelle lapselle

YMPÄRISTÖN
TÄRKEYS

Perhepäivähoidossa lapsesi saa rauhassa kasvaa ja kehittyä yhden turvallisen perhepäivähoitajan kanssa. Hoitopäivissä yhdistetään liikuntaa, luontoa ja musisointia luonnolliseksi osaksi arkea. Lapsellesi on tarjolla monipuolista kotiruokaa. Perhepäivähoidossa saa olla neljä lasta hoidossa samaan aikaan, hoitopaikkana toimii meidän omat kodit.

Meillä toiminta on suunniteltua ja turvallista. Toimimme kaupunkien valvonnan alaisuudessa. Meidän perhepäivähoitajilla on iso yhteisö takana joka hetkellä.

Meille voi tulla viikon aikana hoitoon viideksi päiväksi tai vaikka neljäksi päiväksi. Mikä on teidän perheelle paras ratkaisu?

Ulkoilua, liikuntaa, hyvää ruokaa

PÄIVÄOHJELMA

Aamupala syödään kahdeksan maissa, sen jälkeen leikimme hetken ja lähdemme ulos liikkumaan luontoon tai puistoon. Itse tehty lounas syödään klo 11-12 sisällä tai retkellä ulkona. Ruokailun jälkeen luetaan satuja ja pidetään päivän lepohetki, pienet menevät päiväunille. Välipala syödään klo 14-15 aikaan ja sen jälkeen lähdetään ulos.

Päiväohjelmaan kuuluu päivittäin ulkoilua, liikuntaa ja hyvää kotiruokaa.

Viikoittain askartelemme ja retkeillään. Sekä käymme aktiivisesti tapahtumissa mm. kirjastossa, lastenteatterissa.

Kultainen varhaiskasvatus

LAPSEN ETU

Jokainen perhepäivähoitaja noudattaa valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa eli vasua, sekä kunnan omaa vasua.

Jokaiselle hoitolapselle tehdään henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä huoltajien kanssa.

Lapsen etu on, että läheiset tekevät tiivistä yhteistyötä perhepäivähoitajan kanssa.

Teemme myös yhteistyötä neuvolan ja tarvittaessa puheterapian, toimintaterapian kanssa. Sekä kirjastot, teatterit ja muut yhteistyöpalvelut rikastuttaa hoitolasten maailmaa.

Lasten tarpeista tuotettua palvelua

Hyvät lähtökohdat takaavat hyvän hoidon

”Pikkulapsi tarvitsee tuttujen ja turvallisten ihmisten läheisyyttä, syliä ja lohdutusta. Lapsilla on oltava aikaa ja tilaa leikkiin ja maailmaan tutustumiseen.” 

Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkosen – suomenmaa.fi